Ensavetec Oy

Ensavetec Oy on Mikkelissä toimiva yritys, joka tarjoaa innovatiivisia ratkaisuita energiatehokkaampaan arkeen. Ensavetec on kehittänyt uuden innovatiivisen lämmöntalteenottolaitteen, joka on nopea ja helppo tapa säästää energiaa.

 

 

Yritykseen hankittiin miniFactory 3D-tulostin vajaa vuosi sitten. Laite on ollut kovassa käytössä ja käyttökohteita on ilmaantunut jatkuvasti lisää.

– 3D-tulostimella on tulostettu yrityksen tuotekehityksessä tarvittavia tuotteita. Tulostimen pääasiallinen käyttö on tuotekehitys. Olemme tulostaneet lisäksi muutamia näytekappaleita, aloittaa yrityksen myyntijohtaja Juha Lievonen.

miniFactory-Ensavetec-2

3D-tulostin on ollut yrityksessä korvaamaton työkalu ja se on nopeuttanut ja tehostanut huomattavasti tuotekehitysprosessin eri vaiheita. Jopa viime hetken muutos ennen tuotannon aloitusta oli mahdollinen ainoastaan 3D-tulostimen avulla.

– Tulostin on nopeuttanut tuotekehitystä sekä säästänyt rahaa. Ensimmäiset prototyypit voi tulostaa, jolla näkee toiminnallisuuksia ja rakenteita. Tällä viikolla tuli esille hyvin tulosteen hyöty. Muutoksen jälkeen osat olivat jo siirtyneet valmistukseen, mutta siitä huolimatta päätin vielä 3D-tulostaa osat uudelleen. Huomasin pienenpienen virheen, joka olisi vaatinut jälkityötä tai mahdollisesti jopa uudet kappaleet. Ennätin päivittää piirustuksia, ennen kuin loppulinen osa valmistui alihankkijalta, tarkentaa Lievonen miniFactory 3D-tulostimen tuomia hyötyjä.

miniFactory-Ensavetec-4
miniFactory-Ensavetec-3
miniFactory-Ensavetec-1

”3D-suunnittelun jälkeen katsomme lähes aina, miltä itse tuote näyttää oikeasti” -Juha Lievonen

Yrityksessä tuotekehitys tehdään pääsääntöisesti talon sisällä omilla 3D-mallinnusohjelmilla. Siten uusien ideoiden testaaminen on ollut 3D-tulostimen avulla erittäin helppoa ja tuotteiden yksityiskohtien hienosäätöä sekä viimeistelyä on niin ikään ollut mahdollista suorittaa.

– Osien valmistaminen perinteisillä menetelmillä olisi ollut auttamatta liian kallista. Tuotteiden viimeistely on usein aikaavievää, joten 3D-tulostin mahdollistaa useita iteraatiokierroksia perinteistä tuotekehitystä enemmän ennen varsinaisen tuotannon aloittamista, kertoo Lievonen.

miniFactory-Ensavetec-5

Itse tuotteeseen ja ennenkaikkea palveluun ollaan Ensavetec:llä oltu tyytyväisiä.

– Laitteessa oli alussa mystinen ongelma. Varmuutta ei saatu johtuiko tietokoneesta vai laitteesta. Takuu ja palvelu toimi kuitenkin moitteetta ja pääsimme jatkamaan tulostuksia 2 päivän päästä laitteen lähettämisestä. Aikanaan miniFactoryyn päätymisen syynä oli luotto asiakaspalveluun ja takuun lyhyt viiveaika verrattuna ulkomaisilla valmistajilla. Jos laite on ammattikäytössä, niin sen on toimittava ja viive oltava lyhyt. Laite on myös suht helppo huoltaa itse eikä vaadi isompia erikoistaitoja, päättää Lievonen.

 

Ensavetec Oy
Juha Lievonen
040 715 0972
juha.lievonen@ensavetec.com

 

Ensavetec_Sininen_RGB

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *