Keijom Oy

Keijom Oy on hydrauliikka- ja mekaniikkasuunnitteluun erikoistunut suunnittelutoimisto. Yrityksen kotipaikka on Pirkkalassa, mutta toimintaa on Pirkanmaan lisäksi koko Suomessa.

 

 

– Sähkökytkimen käyttökoteloa, venttiilien ja pumppujen pienoismalleja, teknologiademoja ja opetusvälineitä. Suurin hyöty on kuitenkin erilaisten prototyyppien valmistus. Juuri valmistui tulostettu uudenlainen profiili, jota asiakas pohtii otettavan käyttöön, luettelee Keijom Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkelä kysyttäessä 3D-tulostimen käyttökohteita.

Erilaiset kierreinsertit ovat olleet mielenkiintoisia testata.
Erilaiset kierreinsertit ovat olleet mielenkiintoisia testata.

Yritykseen hankittiin miniFactory 3D-tulostin vajaa vuosi sitten ja laite onkin ollut kovassa käytössä jatkuvasti syntyvien uusien ideoiden ansiosta. Arvuuttelut 3D-tulostusmateriaalien kestävyydestä ja tulostusalueen riittävyydestä karisivat myös melko nopeasti lattialle.

– Tulosteet ovat olleet paljon vahvempia ja vaikeatkin muodot helpompi toteuttaa kuin aiemmin kuvittelimme. Olin myös yllättynyt kuinka hyvin tuolla 15cm kanttiinsa olevalla tulostusalueella oikeasti pärjääkään. Hyvin harvaa tulostetta on jouduttu jakamaan osiin, koska tulostusalue olisi loppunut kesken, jatkaa Mäkelä.

Tulostettu kaapelikouru on esimerkki tulostimen tarkkuudesta.
Tulostettu kaapelikouru on esimerkki tulostimen tarkkuudesta.

miniFactory 3D-tulostin on yrityksessä vapaassa käytössä ja se onkin ruokkinut henkilöstöä kokeilemaan rajojaan niin suunnittelussa kuin muotoilussakin.

– Meillä 3D-tulostinta saa käyttää kuka vain. Kappaleiden mallintaminen ja tulostaminen käy töiden lisäksi harrastuksesta ja opettaa kokeilemaan rajojaan kappaleiden muotoilussa. Lisäksi kaikenlaiset insertit lisäävät ymmärrystä prosessista ja tuleepa samalla tutkittua G-koodiakin. Yritys on tulostimesta saanut asiakasprotojen lisäksi erilaisia esittelykappaleita ja tulostin on myös lisännyt henkilöstön osaamista. Magneetti-  ja kierreinserttien valmistus olisi myös jäänyt kokonaan tekemättä ilman 3D-tulostinta, avaa Mäkelä yritykselleen saamia hyötyjä.

Suuri astia on tulostettu moduuleissa, jotka ovat yhdistetty keskenään.
Suuri astia on tulostettu moduuleissa, jotka ovat yhdistetty keskenään.

3D-tulostimen hyödyntäminen oli yrityksessä luonnollinen jatkumo jo olemassa olevaan osaamiseen.

– Tuotamme omia mallejamme Solidworksilla ja toisinaan saamme malleja myös suoraan laitteiden valmistajilta. 3D-tulostimen käyttäjäksi siirtyminen tapahtui aikalailla lyömällä 3D-tulostin koneeseen kiinni ja tulostamalla kappaleita. miniFactory 3D-tulostin onkin ollut hyvä ja helppokäyttöinen laite, jonka avulla olemme säästäneet reilusti aikaa ja euroja, päättää Mäkelä tyytyväisenä.

miniFactory-KeijomOy-3

Jari Mäkelä
Keijom Oy
+358 503397443
jari.makela@keijom.fi

www.keijom.fi

keijom

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *