Lakeuden Etappi Oy

Lakeuden Etappi tarjoaa Etelä-Pohjanmaalla toimivaa jätehuoltoa asiakkaiden ja ympäristön hyväksi. 3D-tulostetut siirtolavat helpottavat palveluiden esittelyä ja tarjoamista myös heidän toiminnassaan.

 

 

Idea 3D-tulostettuihin lavoihin lähti ihan käytännön ongelmasta. Normaalisti oikeat lavat ovat jouduttu kuljettamaan messuille paikan päälle, joka on operaationa työläs ja aiheuttaa aina ylimääräisiä kustannuksia.

– Messut ovat yleensä sisätiloissa, minne lavoja ei voi tuoda. Näin ollen ne ovat ulkona ja siellä niitä harvemmin käydään ihmettelemässä, kertoo Lakeuden Etapin Kuljetuspalveluvastaa Ville Kuismin.

Siirtolavojen pienoismalleilla on helppo esitellä niiden ominaisuuksia.
30cm leveän siirtolavan esittely on huomattavasti helpompaa kuin alkuperäisen.

3D-tulostettu malli on erittäin kätevä ratkaisu isoista tuotteiden esittelyyn ja on helppo kuljettaa paikasta toiseen.

– Mallien avulla pystymme esittelemään lavojemme ominaisuuksia ja miten niitä voidaan muokata asiakkaan tarpeita vastaavaksi. Lokerolavaa kun pystyy jakamaan osiin ja lajitella haluamallaan tavalla. 3D-mallit ovat herättäneet myös asiakkaiden mielenkiinnon, jatkaa Kuismin.

Lavan voi halutessaan jakaa neljään osaan.
Lavan voi halutessaan jakaa neljään osaan.

3D-mallit tilattiin miniFactorylta, joka suunnitteli ja 3D-tulosti lavamme avaimet käteen periaatteella. Lavat tulostettiin Innovator 3D-tulostimella.

– Ideana oli kokeiluluontoisesti testata, mitä 3D-tulostus mahdollistaa. Kokeilun positiivisen tuloksen jälkeen oman laitteen hankintakaan ei ole poissuljettua, vaikka pääsääntöisesti ainoastaan myymme muiden valmistamia tuotteita. Homman kruunasi tietysti se, että 3D-mallit tulostettiin biohajoavalla maissipohjaisella muovilla, joka sopii ilmeeseemme täydellisesti, päättää Kuismin.

3D-tulostetut lavat olivat esillä Seinäjoen Pytinki-messuilla.

Ville Kuismin
Kuljetuspalveluvastaa
Lakeuden Etappi

logo

Yksi vastaus artikkeliin ”Lakeuden Etappi Oy”

  1. Hienoa,

    Näitä esimerkkejä on aina kiva lukea. 3D tulostus on valtavan iso mahdollistaja yrityksille.
    Ainut asia mikä omaan korvaan särähtää on tuo ”biohajoava” muovi. PLA muovit sinänsä ovat maissipohjaisia, mutta lisätyt aineet yms. tekevät niistä hajoamattomia suoraan luonnossa. Ne käytännössä vaativat erityisolosuhteet. Eli kukkapenkkiin ne eivät häviä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *