Metehe Oy

Metehe Oy on monipuolinen ja palveleva teräsohutlevyn maahantuoja ja jatkojalostaja, joka panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja sitä kautta toiminnan jatkuvaan kehitykseen.

Metehe Oy:ssä tuotekehityksen parissa työskentelevä liiketoimintajohtaja Antti Juha hankki syksyllä 2014 osastolleen miniFactory 3D-tulostimen, eikä paluuta vanhaan ole näköpiirissä.

miniFactory 3D-tulostin on yrityksessä tuotekehityksen apuväline, jolla valmistetaan tuotannon ja tuotantotekniikan osien prototyyppejä. 3D-tulostimesta on ollut suurta hyötyä ja nimenomaan ideasta tuotteeksi – prosessi on nopeudellaan hämmästyttänyt kaikki.

– Myös erittäin edulliset kustannukset ovat olleet positiivinen yllätys, kertoo Juha.

IMG_1831

3D-tulostimen käyttöönotto on mahdollistanut myös aihiovapaan suunnittelun, jolloin voidaan testata nekin ideat, jotka ennen ovat jääneet testaamatta.

– Usein juuri näistä ideoista saadaan ne puuttuvat tiedonmuruset kokonaisuutta ajatellen, Juha jatkaa.

Metehe Oy:ssä oli valmiiksi käytössä CAD- ohjelmistot, joten suunnitelmien siirto 3D-tulostettavaksi ei aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia. Tuotekehityksessä työskentelevä Dan Lahti (kuvassa) on 3D-tulostimen pääkäyttäjä ja CAD-suunnittelusta vastaa tuotantoinsinööri Pasi Piispa.

IMG_1830

” Olemme kyllä todella tyytyväisiä tulostimen hankintaan ja siitä on ollut iso apu meidän tuotekehityksessä. Todella monet asiakkaat/yhteistyökumppanit/toimittajat yms. ovat ihmetelleet tulostinta ja sen mahdollisuuksia. Täällä Etelä-Karjalassa ei taida montaa tulostinta löytyä. Täytyy sanoa, että kyllä tuon luulisi olevan lähes välttämätön hankinta esim. konepajoille prototyyppejä varten. Tulostimen hinta-hyöty –suhde on mielestämme aivan huippuluokkaa. ”

– Antti Juha

metehe logo yritys rgb 72dpi