MikoPLAN Oy

MikoPLAN Oy on mekaniikkasuunnitteluun ja tuotekehityspalveluihin erikoistunut insinööritoimisto. Mikoplan Oy palvelee toimittamalla teknistä osaamista ja suunnitteluresursseja asiakkaidensa projekteihin.

 

 

-Hankimme miniFactory- 3D tulostimen tukemaan suunnitteluosastomme toimintaa, kertoo Timo Rimpiläinen ja esittelee tulostettuja komponentteja.

Vuosien varrella hoidetut projektit ovat sisältäneet mm. pienikokoisten prosessimittalaitteiden ja kokoonpanojigien hienomekaniikkaa. Suurimmat suunnitellut koneet ja teollisuuden teräsrakenteet ovat puolestaan olleet useiden tonnien painoisia laajoja kokonaisuuksia.

mikoplan3

-Projekteissamme suunnittelemme usein ruiskupuristeosia, joiden ulkonäköä ja toiminnallisuutta on mukava tarkastella tulostettavien pikamallien avulla. Tällöin tulee esille asioita, joita ei välttämättä havaitse pelkän 3D-mallin avulla, jatkaa Rimpiläinen.

Pikamalleja voidaan antaa myös asiakkaille kokeiltavaksi, jolloin saadut kommentit voidaan ottaa huomioon ennen kalliita tuotantosarjoja.
3D-suunnitteluohjelmistoja on Rimpiläisellä ollut käytössä jo parikymmentä vuotta. Näin ollen 3D-mallit suunnitellaan pääosin itse. Tarvittaessa MikoPLANilla tulostetaan myös asiakkailta saatuja malleja.

-Olemme suunnitelleet myös käsityökaluja, jotka on tarkoitettu valmistettavaksi ainoastaan 3D-tulostimella.

3D-tulostus on uusi kehittyvä valmistustekniikka perinteisten joukossa. 3D-tulostettavien kappaleiden suunnittelussa on omat lainalaisuutensa samoin kuin esimerkiksi ohutlevy-, tai koneistusosien suunnittelussa.

-3D-tulostin on vapaasti koko henkilökunnan käytössä. Työhön liittyvien projektien lisäksi suunittelijamme ovat jo valmistaneet useita harrastuksiin liittyviä vapaa-ajan projekteja, päättää Rimpiläinen.

Timo Rimpiläinen

mikoplan