Novocam Medical Innovations Oy

Novocam Medical Innovations Oy/ Futudent luo innovatiivisia ratkaisuja hammaslääketieteen koulutukseen, hammashoidon kommunikaation kehittämiseen ja potilaskokemuksen parantamiseen. Futudent on Novocam Medical Innovationin omistama tuotemerkki.

 

– Futudent-kameran kiinnittäminen hammaslääkäreiden erilaisiin luuppeihin vaatii usein kustomoituja kappaleita ja 3D-tulostus on näin erittäin varteenotettava tapa valmistaa yksittäisiä kappaleita, myös kustannusmielessä, kertoo Futudentin Simo Kallio.

miniFactory - Futudent-1

3D-printtaaminen valmistusmenetelmänä oli yritykselle tuttu jo ennen miniFactoryn tulostimen hankkimista, mutta kappaleiden tilaaminen ulkopuoliselta taholta kesti usein liian kauan. Varsinkin kun tarvittava osa harvoin tulee ensimmäisellä suunnittelukerralla valmiiksi.

miniFactory 3D-tulostin hankittiin alkuvuodesta 2015. Tämän jälkeen tulostinta onkin käytetty käytännössä päivittäin ja vaikealta tuntuisi palaaminen aikaan ennen sitä.

– Tulostamamme osat ovat hyvin pieniä, tyypillisesti luokkaa 10x20x10mm. Tulostimen tarkkuus onkin yllättänyt positiivisesti. Sitä käytetään Futudentilla asiakkaalle lähetettävien lopullisten kappaleiden valmistukseen sekä suunnittelun nopeuttamisen apuvälineenä, riippuen tulostettavista muodoista, toteaa Kallio tyytyväisenä.

Tulostin on nopeuttanut suunnittelua ideasta valmiiksi tuotteeksi huomattavasti ja tämä koetaankin Futudentilla kaikkein tärkeimmäksi. Ensimmäiset fyysiset mallit saadaan n. 2vkoa nopeammin kuin aiemmin ja sama aika lyhenee kustakin seuraavasta suunnittelun iteraatiokierroksesta. Ulkoa tilattavien osien määrä on myös vähentynyt merkittävästi.

miniFactory - Futudent-2

– Positiivisimmat tapaukset ovat niitä, joissa myyjä tuo toimistolle uudet lasit joihin täytyy suunnitella uudenlainen kiinnityskappale. Parhaimmillaan valmiista setupista saadaan kuva asiakkaalle puoli päivää sen jälkeen, kun prosessi on aloitettu. Eihän sellaista osaa kukaan odottaa – tämä on erittäin arvokas lisä asiakaskokemukseen, päättää Kallio.

Novocam Medical Innovations Oy / Futudent
28.1.2016
Simo Kallio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *