Seita Technologies Oy

Seita Technologies Oy toimittaa palveluja sähköiseen maksamiseen. Seitatech voi myös tuottaa palveluita, joita asiakkaat voivat myydä eteenpäin oman brändinsä alla. Päätuotteena on keskitetyt palvelut maksujen välitykseen. Työntekijän aikaisempi kokemus 3D-tulostuksesta tuotti yritykselle yli 15 000€ säästöt.

 

 

Yrityksen järjestelmävastaava Fama Doumbouyalla tuli uudessa työssään vastaan tilanne, jossa hänen aikaisempi kokemus 3D-tulostinten parissa oli hyvin arvokasta. Seitatech:llä on käytössä noin 20 palvelinta, joissa jokaisessa on tyypillisesti 6 kovalevykelkkaa. Juuri näille kelkoille on yrityksessä kova tarve.

– Alkuperäisen osan, eli kiintolevykelkan hinta on 150€. Se johtuu siitä, että kyseinen palvelinvalmistaja ei suostu myymään kiintolevykelkkoja ilman kiintolevyjä, avaa Doumbouya tilannetta.

Kiintolevyjä yrityksellä on jo iso kasa, joten jokaisen kelkan mukana on aiemmin ostettu halvin mahdollinen kiintolevy, joka on sitten jätetty käyttämättä. Kelkkojen löytäminen käytettynä on melko harvinaista.

– Isomman levyn ostaminen palvelinvalmistajan kautta kelkan yhteydessä on todella kallista, joten oli kustannustehokkaampaa ostaa isot levyt muualta ja jättää pieni levy käyttämättä, kuin ostaa iso levy kelkan mukana, Doumbouya jatkaa.

 

Piensarjatuotanto 3D-tulostamalla

Yritykseen päätettiin hankkia miniFactory 3D-tulostin, joka tarkkuutensa ansiosta soveltui projektiin erinomaisesti. Aluksi olemassa olevasta kelkasta otettiin mitat ja samalla 3D-mallinnettiin ensimmäinen prototyyppi. Aikaa 3D-mallinnusohjelman hallitsevalta Doumbouyalta kului tähän noin tunti, jonka jälkeen ensimmäinen kelkka 3D-tulostettiin. Kelkan tulostukseen kului niin ikään reilu tunti.

3D-malli kiintolevykelkasta
3D-malli kiintolevykelkasta

– Prototyyppiä testaamalla suunnitteluvirheet saatiin nopeasti paikannettua ja korjattua. Näin ollen ensimmäinen toimiva kelkka oli valmiina jo samana päivänä, kertoo Doumbouya ja esittelee tekemäänsä 3D-mallia tietokoneen ruudulta.

miniFactory-Seitatech-4
Ensimmäinen prototyyppi kiintolevykelkasta

 

miniFactoryn avulla tuhansien eurojen säästöt

– Säästöä tulee kelkkaa kohden noin 148€. Huomioon on otettu materiaalikustannus ja sähkönkulutus, joka kuluu yhden kelkan tulostamiseen. Huomioon ei ole otettu aikaa, joka kului kelkan mallintamiseen. Mallinnustyö tarvitsee kuitenkin tehdä vain kerran, joten kaikille kelkoille jaettuna työn kustannus jää aika pieneksi, esittelee Doumbouya laskelmaansa.

Yrityksen 20:een palvelimeen kiintolevykelkkoja tarvitaan siis 120kpl. Uutena nämä maksavat 120 x 150€ = 18 000€. Omalla 3D-tulostimella kelkan hinta on reilun euron, joten 120kpl tekeminen miniFactory 3D-tulostimella tuottaa säästöä yli 15 000€, kun vähennetään summasta vielä laitehankinnan hinta.

miniFactory-Seitatech-2
Valmis kiintolevykelkka, jonka valmistuskustannukset ovat 1,5€

– miniFactory 3D-tulostimen hankintaan ollaan yrityksessä oltu erittäin tyytyväisiä, eikä tämmöisten säästöjen jälkeen voisi kyllä muutakaan sanoa, naurahtaa Doumbouya.

miniFactory-Seitatech-1
Kuvassa alkuperäinen kiintolevykelkka sekä 2 x miniFactory 3D-tulostimella valmistteua kelkkaa.

 

Fama Doumbouya
Seita Technologies Oy, Helsinki
www.seitatech.fi

seitalogo_small

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *