3D-tulostettu Nokia Lumia 820 takakuori

Nokia otti ison harppauksen 3D-tulostuksen hyödyntämisessä ja julkaisi omilla sivuillaan kaikkien ladattavaksi 3D-mallin Lumia 820 älypuhelimen takakannesta. Me miniFactoryllä teimme Lumia920 puhelimesta 3D-tulostettavan mallin syyskuussa 2012 ja voit lukea blogikirjoituksen läpi TÄSTÄ. Tarkoituksena Nokian tekemässä julkaisussa oli, että kuka tahansa voi ladata mallin ja tehdä joko takakanteen muokkauksia, lisävarusteita Lumia 820 puhelimelle tai vaikkapa 3D-tulostaa itsellensä takakannen. Hienoa Nokia!

Malli on julkaistu kolmessa eri kokoonpanossa:
1. Lumia 820 takakansi, mukana kaikki napit asennettuna paikoilleen.
2. Lumia 820 takakansi ja kaikki napit eriteltynä.
3. Lumia 820 pelkkä takakansi.

Nokia kirjoittaa, että takakantta voi nyt lähteä muokkaamaan oman mielensä mukaisesti ja, että ei tarvitsisi arvailla sisustan mittoja sekä näppäimien paikkoja niin voi ne luntata 3D-mallista. Kaikki mallit ovat ladattavissa Nokia Developer sivustolta, täältä: http://www.developer.nokia.com/Community/Wiki/3D_print_a_shell_for_your_Nokia_Phone

miniFacotry 3D-tulostimella tehty Lumia 820 takakansi.

Myös miniFactory halusi hyödyntää julkaistua mallia ja latasimme pelkän takakannen tulostettavaksi. Takakannen muotoilu on iso haaste pursotusteknologian 3D-tulostimille, sillä siinä on paljon hyvin loivia sekä todella jyrkkiä pyöristyksiä. Alla olevasta kuvassa näkyy poikkileikkaus Lumia 820 profiilista.

Lumia820_shell_profile_miniFactory

Lumia 820 takakansi asetettiin tulostettavaksi takakannen ulkopinta tulostusalustaa vasten, eli juuri kuten yllä olevassa profiilikuvassa on esitetty. Kuten alla olevasta kuvasta huomaa, mahdollistaa miniFactoryn tulostusalue 3D-tulostaa huomattavasti suurempiakin esineitä.

Lumia_820_repetier_host_miniFactory

Tulostamiseen käytettiin myöhemmin miniFactory verkkokauppaan tulevaa PLA tulostusnauhaa ja tällä kertaa värinä oli läpinäkyvä vihreä. Tulostusnauha tulee myyntiin 1kg rullissa ja hinta on n. 45€/rulla (sis. alv) riippuen väristä. Aluksi valikoimiimme tulee 3-5 perusväriä ja myöhemmin hieman erikosempia värejä esim. metallivärejä sekä pimeässä hohtavia nauhoja.

Lumia 820 takakuori 3D-tulostettiin hyvin pienellä kerrospaksuudella, sillä muuten loivat pinnat eivät ilman tukirakenteita olisi onnistunut. Tulostusaika oli 2h 20min. Läpinäkyvä materiaali antaa heti palautetta, jos asetukset eivät ole optimaaliset, mutta lopputulos oli kuitenkin hyvännäköinen.


Valitettavasti emme omista kuin Lumia 920 puhelimen, joten emme vielä päässeet testaamaan kuorien istuvuutta itse Lumia 820:n päälle. Vielä iso kiitos Nokialle mallin julkaisusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *