3D-tulostin

tehty_suomessa

miniFactory Innovator

innovator-png11small

Uuden sukupolven miniFactory 3D-tulostin.
Laadukkaat komponentit ja koneistuskeskustasoinen tekniikka antavat suurillekin kappaleille täsmällisen mittatarkkuuden. Massiivinen tulostusalusta mahdollistaa suuret kappaleet.

Käyttöturvallisuuden varmistavat suljettu kotelointi sekä innovatiivinen poistoilman aktiivihiilisuodatus.

Visuaalinen ohjauspaneeli tekee Innovatorin käytöstä helppoa.

Ammattilaisen luotettava valinta.

miniFactory 3

minifactory 3 tarjoaa hintaluokassaan maailman tarkimpia 3D-tulostuksia. Vakaa metallirunko tekee tuotteesta kestävän ja laadukkaan. Kompakti koko mahdollistaa helpon sijoituksen luokkahuoneeseen tai työpöydälle.

miniFactory 3 on Suomen suosituin 3D-tulostin, joka löytyy jo yli 700:sta oppilaitoksesta ja yrityksestä.

Soveltuu erinomaisesti ammatti- ja opetuskäyttöön.

minifactory 3 3d-tulostin

Miten 3D-tulostin voi tuottaa lisäarvoa yritystoiminnassa?

 

3D-tulostimet voivat tarjota yritystoimintaan täysin uudenlaisia kilpailuetuja monella eri rintamalla. 3D-tulostusta hyödynnetään tänä päivänä yrityksissä jo hyvin monipuolisesti ja määrä lisääntyy jatkuvasti tiedon ja taidon kasvaessa. Moni on todennut, että 3D-tulostimesta on tullut yritykseen uusi monitoimityökalu ja toimeentuleminen ilman sitä olisi vaikeasti kuviteltavissa.

miniFactory 3D-tulostimet ovat löytäneet paikkansa kaiken kokokoisissa yrityksissä ja useilta teollisuuden aloilta. Yksi nimittäjä kuitenkin yhdistää useimpia - yritys suunnittelee ja/tai valmistaa omia tuotteita. Näin ollen 3D-tulostin voi tuottaa lisäarvoa tuotekehityksessä, tuotantoprosessin optimoinnissa, myynnin ja markkinoinnin tukena sekä erilaisten tuotteiden piensarjatuotannossa.

tuotteet_vaiheet_vaihe1

TUOTEKEHITYS

Tuotekehityksen parissa työskentelevät tietävät, että usein olisi ehdoton etu päästä testaamaan komponenttia, kokoonpanoa tai liitosta ennen varsinaisen prototyypin tai jopa tuotantosarjan tilaamista. 3D-tulostin voi antaa suunnittelijalle varmistuksen usein jo muutamassa tunnissa, jolloin varsinainen suunnittelutyö ei pysähdy prototyypin odotteluun ja tuotteiden toiminnallisuudet saadaan varmistettua konkreettisesti. Uuden luomisessa inhimilliset virheet ovat tavallisia, eikä edes 3D-mallinnusohjelmien laadukkaat simulointityökalut aina paljasta kaikkea. Lisäksi tuotteen tuntumaa, muotoilua tai ergonomiaa voidaan testata ainoastaan konkreettisella esineellä.

3D-tulostaminen mahdollistaa myös ns. aihiovapaan suunnittelun, jolloin ongelmaa voidaan lähestyä usean eri ratkaisuvaihtoehdon kanssa ja jatkaa kehitystä parhaan ratkaisun kanssa. Laatikon ulkopuolelta ongelman tarkastelu ja ideointi voi tuoda jo olemassa olevaan ratkaisuun uusia ominaisuuksia tai kehittää kokonaisuutta parempaan suuntaan. Uusien ideoiden testaaminen on 3D-tulostimen avulla helppoa ja nopeaa, sillä prototyypin kustannukset ovat vain murto-osa perinteisin tuotantomenetelmin valmistetusta ja suunnittelija saa sen käsiinsä usein jo seuraavana päivänä.

tuotteet_vaiheet_vaihe2

PIENSARJATUOTANTO

Uusien tuotteiden tuominen markkinoille on haasteellista korkeiden kehitys- ja valmistuskustannusten vuoksi. Muovituotteiden valmistamiseen tarvitaan useimmiten muotti, joten mikäli suuret markkinat eivät ole heti näköpiirissä, on muotin tuhansien eurojen kustannukset suuri riski koko liiketoiminnalle. 3D-tulostin mahdollistaa pienten sarjojen valmistuksen ja tuotteita voidaan valmistaa paljon pienempiä määriä ja testata tuotteiden kysyntä markkinoilla ennen suuria investointeja. Hyvin usein asiakkailta saadun palautteen perusteella tehdään tuotteisiin vielä pieniä muutoksia, joten siinä missä perinteisesti tarvittaisiin uusi ja kallis muotti, voidaan nyt tehdä 3D-malliin tarvittavat muutokset ja valmistaa seuraava tuotantoerä. Sitten kun tuote on todettu toimivaksi ja kysyntä varmistettu on perinteisesti käytetyt massavalmistusmenetelmät oikea valinta suurille tuotantomäärille.

Mikäli tarve yksittäiselle kappaleelle on esim. 100kpl vuodessa kannattaa miettiä 3D-tulostuksen tuomia mahdollisuuksia erittäin kustannustehokkaana valmistusmenetelmänä. Se antaa vapauden tehdä muutoksia tuotteeseen milloin vain, eikä tuotteita tarvitse varastoida suuria määriä vaan valmistaa aina tarpeen mukaan.

tuotteet_vaiheet_vaihe3

MYYNTI & MARKKINOINTI

Asiakas ei välttämättä saa käsitystä tarjotusta tuotteesta pelkkien CAD- tai 2D-kuvien perusteella. Konkreettinen esine kertoo aina enemmän kuin tuhat sanaa, joten kun asiakas saa tarjotun tuotteen käsiinsä on ostopäätöksen tekeminen huomattavan paljon helpompaa. 3D-tulostus on ainoa kustannustehokas valmistusmenetelmä, jolla pystytään tarkastelemaan vielä kehitysvaiheessa olevan tuotteen eri revisiot oikeina tuotteina. Yritykseltä tuotteen 3D-tulostus vie henkilöresursseja vain vähän, joten sen tuottama lisäarvo on siten hyvin korkea. Tuotteiden kehitysversiot on helppo testata asiakkailla ja saadun palautteen perusteella kehittää tuotteista entistä parempia.

Suurien tuotteiden esittely messuilla tai muissa asiakastapaamisissa on haastavaa. 3D-tulostetut pienoismallit ovatkin oiva apuväline ja niiden avulla tuotteiden toiminnallisuuden ja ominaisuuksien esittely käy kuin millä tahansa tuotteella.

tuotteet_vaiheet_vaihe4

TUOTANTOPROSESSI

Tuotannossa tarvitaan usein monenlaisia kustomoituja osia pienistä kiinnikkeistä erilaisiin kokoonapano-jigeihin. Asiakasräätälöidyt tuotteet voivat vaatia komponentteja, joita ei ole saatavilla tai koko/muoto on väärä. 3D-tulostin tuotannossa voi tarjota ratkaisuja, joista ennen on voitu vain haaveilla. Modulaariset tuotteet ovat valmistuksen kannalta usein ehdottomia, mutta 3D-tulostus mahdollistaa tarvittaessa siitä poikkeamisen ja menemisen asiakkaan tarve edellä. Lisäksi kustomoitujen työkalujen ja esimerkiksi holkkien valmistus on mahdollista. Vaikeisiin paikkoihin voidaan valmistaa oma työkalu tai halutulla kulmalla ja mallilla juuri sellainen suutin jota tarvitaan.

Tulostamalla lopputuotteen näköismalli voidaan aloittaa pakkaussuunnittelu ja sen testaus jo samaan aikaan itse tuotesuunnittelun kanssa.

troskab sygeforsikring http://1apotekonline.com/ Georgien medicinske licens efterprøvning